Clicky


Dode na beknelling na ongeval met twee vrachtwagens en auto op N348

Dode na beknelling na ongeval met twee vrachtwagens en auto op N348 [+foto]
14-04-2016 13:28 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ZUTPHEN - [update vrijdag 11:00 uur] Bij een ernstig verkeersongeval op de N348 bij Zutphen is donderdagmiddag een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amsterdam om het leven gekomen. De chauffeur kwam op de verkeerde weghelft terecht en schampte eerst een personenauto, en botste vervolgens frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. De chauffeur van deze vrachtwagen, een 43-jarige man uit Kerkrade, raakte zwaargewond, meldt de politie.

Het ongeval vond om 12.25 uur plaats. De hulpdiensten waren snel ter plekke. Beide vrachtwagenchauffeurs zaten bekneld in hun cabine en zijn door de brandweer bevrijd. De chauffeur uit Amsterdam is ter plekke overleden. De andere chauffeur  is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de vrachtwagenchauffeur uit Kerkrade reed een 19-jarige automobiliste uit Apeldoorn. Haar auto werd als eerste geschampt door de vrachtwagen van de verongelukte chauffeur, vlak voordat deze frontaal in botsing kwam met de hem tegemoetkomende vrachtwagen. De automobiliste raakte in een slip en kwam in de berm tot stilstand. Deze hevig geschrokken automobiliste bleek ook in verwachting en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De weg is lange tijd afgesloten geweest in verband met bergingswerkzaamheden. Ook heeft de Verkeersongevallendienst van de politie ter plekke een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.