Clicky


De Transport Business Unit van Gardner Denver Nederland: het juiste adres voor laad- en lossystemen in tank- en silovervoer

De Transport Business Unit van Gardner Denver Nederland: het juiste adres voor laad- en lossystemen in tank- en silovervoer
14-04-2016 10:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

[bevat gesponsorde content]

WOERDEN - "Gardner Denver Nederland B.V. is onderdeel van Gardner Denver Inc. Gardner Denver, opgericht in 1859, een wereldwijd opererende producent en leverancier/serviceprovider van hoogwaardige industriële apparatuur voor het verplaatsen van vloeistoffen, droge stoffen en gassen. De Gardner Denver groep biedt de klanten een grote verscheidenheid aan producten van bekende merken met daarbij een uitstekende service en advies”, vertelt Iwan van Ballegooijen, Sales Manager van de Transport Business Unit van Gardner Denver Nederland.  Hij vertelt onder andere over de Transport Business Unit.

De Transport Business Unit is de afdeling van Gardner Denver die gespecialiseerd is in het ontwikkelen, produceren en leveren van systemen voor het lossen van natte en droge bulkproducten uit tank- en silowagens en containers.

Van Ballegooijen: “Gardner Denver heeft wereldwijd 36 productiebedrijven en kantoren in 33 verschillende landen.

De organisatie is verspreid over drie groepen: de Industrials Group, de Energy Group en de Medical Group die elk hun specifieke markt en klantsegment bedienen. De Transport Business Unit is onderdeel van de Industrials Group waar Gardner Denver met name de klanten in de mobiele sector totaaloplossingen en een uitstekende service biedt.”

Transport Business Unit

“Bij Gardner Denver in Woerden is de klant aan het juiste adres voor onder meer laad- en lossystemen voor tank-, bulk- en vacuümwagens. Hierbij worden DRUM en WITTIG blowers, compressoren en/of pompen toegepast die in de meeste gevallen door het voertuig zelf worden aangedreven.”

“Ook voor laadarmen en/of valbeveiligingen, Dry-Break koppelingen of pompen voor vloeistoftransport heeft Gardner Denver met de bekende merken Emco Wheaton, TODO en SSP altijd de juiste oplossing voorhanden.”

Tank- en bulkvervoer

Van Ballegooijen: “Begin jaren ‘80 van de vorige eeuw is de Nederlandse verkoop- en servicevestiging geopend van DRUM Engineering, indertijd een dochteronderneming van de Engelse Syltone groep. De kernactiviteit toen en tot op de dag van vandaag nog steeds één van de belangrijkste activiteiten, was het ontwikkelen, leveren, monteren en onderhouden van compressor- en pompinstallaties opgebouwd op trucks en chassis. In de jaren daarna zijn de activiteiten verder uitgebreid met onder andere Emco Wheaton laad- en losarmen, SSP sanitaire lobbenpompen en TODO Dry-Break koppelingen.”

Service

“Service is één van de belangrijkste aspecten binnen het complete pakket dat Gardner Denver levert. Met name in de transportmarkt, waar elke minuut stilstand directe economische en planning-technische gevolgen heeft voor de desbetreffende transportonderneming.”

“Om deze redenen heeft Gardner Denver een zeer uitgebreide geografische dekking van het service netwerk waar zowel gebruik gemaakt wordt van eigen verkoop- en servicevestigingen als geautoriseerde distributeurs. In praktisch alle Europese landen heeft Gardner Denver hiermee service voor de klanten gegarandeerd”.

Specialisten zijn zeer belangrijk

Van Ballegooijen: “Specialisten zijn zeer belangrijk. Het leveren van goede service begint bij de kennis van de producten en zeker zo belangrijk de kennis van de applicatie. Bij Gardner Denver Nederland hebben wij specialisten die ruim 25 jaar in dienst zijn en de producten en applicaties van binnen en van buiten kennen. Dit zorgt voor een maximale ondersteuning voor de klant.”

In Nederland opereert Gardner Denver Nederland B.V. vanuit Woerden en Assendelft en met een dochteronderneming in Spankeren met de merken Elmo Rietschle, Nash, Robuschi, Drum, Wittig, Emco Wheaton, Thomas, TODO en SSP.

Milieuvriendelijk

“De transportmarkt ontwikkelt zich razendsnel. Neem alleen al de ontwikkeling van het trekkend materieel en de daarbij behorende Euro-normen. Gardner Denver Nederland denkt hier volop mee en kijkt kritisch naar bijvoorbeeld het opbouwgewicht en rendement van de compressorinstallaties. Dit zal zich uiteindelijk vertalen in een lager brandstofverbruik, lagere operationele kosten en hierdoor ook minder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.”

“Ook heeft Gardner Denver recent een hybride bulk compressorinstallatie ontwikkeld, die het mogelijk maakt om zowel met de brandstofmotor van de trekker te lossen als met de stroom vanaf het losadres.”

Toekomstplannen

Van Ballegooijen vertelt: “In algemene zin stelt Gardner Denver zich tot doel om continu onze producten en bedrijfsprocessen te verbeteren en te optimaliseren om onze klanten nóg beter van dienst te zijn. Specifiek kijkend naar onze producten, zullen er in de nabije toekomst door ons innovaties worden gepresenteerd waarmee onze klanten in staat gesteld worden hun operationele kosten te verlagen. Gewicht- en brandstofbesparing zijn hierbij de belangrijkste criteria.

Andere bedrijfsonderdelen

Naast de Transport Business Unit heeft Gardner Denver Nederland meer bedrijfsonderdelen.  Van Ballegooijen: “De business unit Elmo Rietschle is gevestigd in Woerden en gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en onderhouden van vacuümpompen en blowers voor de meest uiteenlopende industrieën en toepassingen."

"Of het nu gaat over toepassingen in de grafische- of voedingsmiddelenindustrie in de machinebouw of waterzuivering, Elmo Rietschle heeft altijd een passend advies en oplossing voorhanden. Dit geldt zowel voor een losse blower of vacuümpomp en eveneens voor een compleet systeem. De stationaire Wittig vacuümpompen, compressoren en (bio) gascompressoren maken het programma compleet.”

Thomas

“Ons Thomas merk is al meer dan 50 jaar actief in het leveren van vacuümpompen en compressoren in de OEM markt (Original Equipment Manufacturers) ofwel machinebouwers. Meer dan 90 procent van onze Thomas pompen en vacuümpompen is geïntegreerd in een OEM-product."

"Het succes van de machines waarin onze Thomas producten zijn geïntegreerd is veelal afhankelijk van de kwaliteit van het Thomas product zelf."
"Dat is juist de reden waarom zoveel OEM’s van medische apparatuur, milieu, life science en automotive producten hun reputatie toevertrouwen aan Thomas.”

Nash Benelux

“Onze in Assendelft gevestigde business unit Gardner Denver Nash Benelux, zoals de afdeling officieel heet, is specialist op het gebied van vloeistofringvacuümpompen en-compressoren. De Nash pompen worden gebruikt bij alle processen die onder vacuüm moeten plaatsvinden, zoals ontgassing en vacuümdestillatie. De compressoren vinden bijvoorbeeld hun toepassing bij flare gas recovery in de petrochemie. Hoffman & Lamson centrifugaal blowers zijn de andere merken die wij vanuit Assendelft leveren. Deze blowers vinden hun toepassing in slibgisting, zwavelterugwinning, verbrandingslucht en procesgas stimulering."

Robuschi Benelux B.V

“Robuschi Benelux B.V. in Spankeren is dochteronderneming van Gardner Denver Nederland B.V. en is specialist op het gebied van olievrije lucht- of gas- en vloeistofverplaatsing. Vanuit Spankeren en vanuit de vestiging van Gardner Denver in Antwerpen levert Robuschi Benelux een uitgebreide range blowers, schroefblowers, vacuüm- en centrifugaalpompen die voldoen aan de strengste eisen van de huidige industriële normen. Onder andere voor beluchtingssystemen bij waterzuiveringen en voor pneumatische transportsystemen, heeft Robuschi een hoogwaardige range aan blowers en vacuümpompen beschikbaar."

"Achter de naam Robuschi Benelux staat een deskundig en ervaren team met Nederlandse en Belgische medewerkers die zorgdragen voor oplossingen op maat. De constructie en samenbouw van complete blowerunits alsmede servicewerkzaamheden vindt plaats in onze eigen moderne en volledig geoutilleerde werkplaatsen in Spankeren en Antwerpen.”

Zeer breed pakket

Van Ballegooijen: “Gardner Denver onderscheidt zich in de markt door het aanbieden van een zeer breed pakket ‘eigen’ producten voor het verplaatsen van droge en vloeibare producten en gassen ondersteunt door een enorme toepassingskennis. Het voordeel voor onze klanten hierbij is dat zij met Gardner Denver een financieel sterke partner hebben die continuïteit biedt en in vrijwel alle technische vraagstukken een pasklare oplossing kan bieden. Dit is ook in belangrijke mate te danken aan de nauwe samenwerking met onze klanten."

"Het is geen toeval dat wij hierdoor zowel kleinere transportondernemingen als grote internationale dienstverleners tot onze klanten mogen rekenen. Vaak al decennia lang en daar zijn we trost op", besluit Van Ballegooijen.

Gardner Denver Nederland B.V.
Barwoutswaarder 3b
3449 HE  Woerden

Tel: 0348 410150
E: sales.nl@gardnerdenver.com
I: www.gd-transport.com/nl