Clicky


ANWB, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen bundelen krachten

ANWB, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen bundelen krachten
14-04-2016 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HARDERWIJK - ANWB Drivers Academy, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen gaan samenwerken om vervoersondernemers in Nederland te ondersteunen bij de praktijktrainingen voor de verplichte nascholing van hun chauffeurs. 10 september is het zover, dan moeten alle beroepschauffeurs in het goederenvervoer Code 95 hebben bijgeschreven op het rijbewijs.

De Europese Richtlijn vakbekwaamheid (Code 95) stelt eisen aan de nascholing van beroepschauffeurs. Om als beroepschauffeur werkzaam te mogen zijn, dienen chauffeurs iedere vijf jaar 35 uur nascholing te volgen. Een groot aantal chauffeurs heeft de Code 95 inmiddels bijgeschreven op het rijbewijs of hoeft nog slechts één of twee trainingen te volgen. Het aantal aangeboden trainingen in Nederland is toereikend; toch moet een aantal bedrijven alert zijn of de gewenste trainingen nog beschikbaar zijn.

Tekort aan praktijktrainingen

Het aantal beschikbare praktijktrainingen ligt een stuk lager dan het aantal aangeboden theorietrainingen. De chauffeurs die nog een praktijktraining moeten volgen, doen er goed aan om deze zo snel mogelijk in te plannen om deze uren nog vóór 10 september 2016 te kunnen laten bijschrijven op het rijbewijs.