Vopak en Magellan Midstream doen onderzoek naar opslag terminal in Houston

Vopak en Magellan Midstream doen onderzoek naar opslag terminal in Houston
16-07-2013 11:06 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Koninklijke Vopak N.V. en Magellan Midstream Partners, L.P. kondigen vandaag aan dat ze samen onderzoek doen naar de ontwikkeling van een opslag en overslag terminal in Houston. Op grond van een onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst zullen de partijen een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de mogelijkheid van een nieuwe opslagterminal langs het Houston Ship Channel voor de opslag en overslag en van ruwe olie, geraffineerde producten en ethanol.

De voorgestelde terminal is beoogd te worden gesitueerd op land van Vopak in Deer Park, Texas, en zou bestaan uit een tank terminal met opslagtanks en havenkades die grote laadsnelheden mogelijk moeten maken voor zeeschepen en binnenvaartschepen. Bovendien wordt de strategische locatie langs het Houston Ship Channel onder meer gekenmerkt door maximum diepgang (45 voet), een spoorverbinding (ook geschikt voor bloktreinen), installaties voor het automatisch laden van vrachtwagens en verbinding met het pijpleidingsysteem van Magellan voor geraffineerde producten en ruwe olie.

Vopak heeft op dit moment een opslagcapaciteit van 1,3 miljoen kubieke meter in de regio Houston, inclusief de terminals in Galena Park en Deer Park en biedt opslag en overslag diensten aan voor met name de chemische industrie. Daarnaast is het bedrijf eigenaar van de grond alsmede de havenkades, waar dit uitbreidingsproject kan worden uitgevoerd. Deze grond heeft een oppervlakte van ongeveer 53 hectare.

Magellan heeft op dit moment een opslagcapaciteit van 3,3 miljoen kubieke meter in de regio Houston, inclusief de terminals van het bedrijf in Galena Park en Oost-Houston, en beschikt tevens over het meest uitgebreide pijpleidingsysteem voor het transport van ruwe olie naar en binnen het kustgebied van Houston.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden