Race tegen de klok voor bergers Costa Concordia

Race tegen de klok voor bergers Costa Concordia
16-07-2013 00:30 | Algemeen | auteur de redactie
GIGLIO (Novum/AP) - Bergingswerkers zijn verwikkeld in een wedloop tegen de klok om het gestrande cruiseschip Costa Concordia te lichten. Het enorme gevaarte, dat op zijn kant ligt voor de Toscaanse kust, dreigt te bezwijken onder zijn eigen gewicht.

Sinds het schip op 13 januari vorig jaar aan de grond liep en kapseisde is het al ongeveer drie meter ineengedrukt, liet opzichter Nick Sloane maandag weten. De bergers van het Amerikaanse bergingsbedrijf Titan hebben maar één kans om de Costa Concordia vlot te trekken, denkt hij. Die alles-of-nietspoging vindt waarschijnlijk in september plaats.

Duikers hebben de rotsachtige zeebodem met cementzakken geëffend en klimmers hebben stalen haken aan de boeg van het cruiseschip bevestigd die straks als steunpunt voor de sleepkettingen moeten dienen. Ook zijn er tanks aan de scheepsromp vastgemaakt die tijdens de lichting met water dan wel lucht kunnen worden gevuld.


De Costa Concordia liep in januari vorig jaar op een rif bij het Toscaanse eilandje Giglio, waarna het schip omsloeg. Bij de scheepsramp vonden 32 mensen de dood. Twee lichamen zijn nog altijd spoorloos.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden