Transport Online - Zaventem weer bereikbaar na sein veilig

Zaventem weer bereikbaar na sein veilig

Zaventem weer bereikbaar na sein veilig
12-04-2016 17:56 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De toegangswegen naar Brussels Airport, die dinsdag aan het eind van de middag op politiebevel werden afgesloten, zijn weer open. Er was een verdacht voertuig gesignaleerd, maar de kust is volgens de luchthaven weer veilig.

De politie sloeg alarm omdat de auto waarschijnlijk een gestolen kenteken voerde en in slechte staat was, zei Peter Dewaele van de federale politie. Ze wilde volgens hem geen risico's nemen. Explosievendeskundigen werden opgetrommeld, een ruim gebied rondom het voertuig werd ongeveer drie uur lang afgezet en enkele huizen werden volgens Belgische media ontruimd. De explosievenopruimingsdienst trof echter niets bedenkelijks aan en het gebied werd weer vrijgegeven.

Het vliegveld in Zaventem had kort voordien laten weten dat geen luchtverkeerscontrole mogelijk is omdat luchtverkeersleiders in België hun werk hebben neergelegd. Daardoor vertrekken of landen momenteel geen vluchten. Volgens een woordvoerder van luchtverkeersleider Belgocontrol gaan in de avond dertig vluchten wel door.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen