Transport Online - CNV-leden sluiten zich aan bij busstaking Almere

CNV-leden sluiten zich aan bij busstaking Almere

CNV-leden sluiten zich aan bij busstaking Almere
12-04-2016 13:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ALMERE - De leden van CNV Vakmensen sluiten zich aan bij de al voor donderdag aangekondigde staking van buschauffeurs in Almere. Dat hebben ze gisteravond besloten op een ledenbijeenkomst. Met hun actie willen de chauffeurs de gemeente Almere ertoe dwingen om de veiligheid in het openbaar vervoer te verbeteren.

Een lang gesprek vorige week met de verantwoordelijke wethouder, Frits Huis, heeft geen nieuwe toezeggingen opgeleverd. CNV Vakmensen heeft de gemeente nu een ultimatum gesteld, dat morgen om 14.00 uur afloopt. “Tot die tijd staan wij nog open voor overleg met de gemeente”, zegt Hanane Chikhi, bestuurder bij CNV Vakmensen. “We hebben een gezamenlijk belang: het verbeteren van de veiligheid. Dat gaat iedereen aan: chauffeurs én reizigers. De aanbesteding die er nu aan komt, is hét moment om eisen te stellen aan de nieuwe vervoerder.”

Haast

De CNV-bestuurder wijst op de noodzaak om nú maatregelen te nemen. “We hebben haast, want de inschrijvingstermijn voor de nieuwe aanbesteding eindigt eind mei. Het gaat om een langdurige concessie, tot 2028. We zitten een lange periode vast aan een nieuwe vervoerder, dus we moeten het nu goed regelen. De gemeente heeft hierin een grote verantwoordelijkheid.”

Staking

Als de gemeente niet ingaat op het ultimatum, leggen de chauffeurs donderdagavond om 19:30 uur het werk neer, tot het einde van de dienstregeling. “De reizigers die dan in de bus zitten, brengen ze nog op hun plek van bestemming, daarna gaan de bussen leeg naar de standplaats. Het is jammer dat het zo moet, maar we zien geen andere weg. Als de gemeente niet snel met concrete toezeggingen komt om de sociale veiligheid te verbeteren, voorzie ik een onrustige tijd, met stakingen en werkonderbrekingen van buschauffeurs.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions