Koning met staatssecretaris Dijksma op werkbezoek bij NS en ProRail

Koning met staatssecretaris Dijksma op werkbezoek bij NS en ProRail
12-04-2016 13:22 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Zijne Majesteit de Koning heeft op dinsdag 12 april 2016 samen met staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu een werkbezoek gebracht aan het spoorknooppunt Utrecht. Het werkbezoek stond in het teken van de ingrijpende vernieuwing van het station en infrastructuur. De staatssecretaris heeft laten zien wat dat betekent voor de dagelijkse praktijk op en rond de trein en voor de reizigers.
 
Het station Utrecht Centraal is het grootste en drukste spoorknooppunt in Nederland waar dagelijks 285.000 reizigers gebruik van maken. De komende tien jaar komen hier nog eens 75.000 dagelijkse reizigers bij. Om deze toename goed op te vangen worden het station en het spoor door NS en ProRail vernieuwd.
 
De Koning en staatssecretaris Dijksma spraken op Utrecht Centraal met spoorwegpersoneel, medewerkers op het gebied van service en veiligheid, verkeersleiders, vervoerders en vertegenwoordigers van reizigers. Naast sociale veiligheid, reizigerstevredenheid, en de reisbeleving in volle treinen, is ook gesproken over de samenwerking tussen NS als vervoerder en ProRail als verantwoordelijke voor het spoorwegnet.
 
Aansluitend hebben de Koning en de staatssecretaris de ‘productie-eenheid’ bezocht. Dit is de locatie waar treinpersoneel en schoonmakers tussen hun diensten verblijven en pauzeren. Na een korte ontmoeting met het spoorpersoneel, kreeg de Koning een rondleiding door de stationshal waar onder andere een OV-Servicewinkel werd bezocht.
 
Daarna verplaatste het gezelschap zich per trein en bus naar de verkeersleidingpost Utrecht. Van hieruit bewaakt de verkeersleiding van ProRail de doorstroom, veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer in de regio Utrecht. Op de post is onder meer gesproken over de inzet die verkeersleiders achter de schermen leveren om ervoor te zorgen dat reizigers en goederenvervoerders zo min mogelijk last hebben van storingen op het spoor. Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de Seinzaal waar de verkeersleiding werkt. 
 
Het bezoek met staatssecretaris Dijksma maakt deel uit van een reeks werkbezoeken van de Koning met staatssecretarissen, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn of haar ministerie laat zien. Deze reeks is het vervolg op een serie werkbezoeken die de Koning afgelopen jaar met ministers heeft afgelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,765
Diesel1,474

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden