Clicky


Opnieuw incident bij Odfjell

Opnieuw incident bij Odfjell
12-07-2013 11:34 | Overtredingen | auteur de redactie

ROTTERDAM (Novum) - Bij het Rotterdamse tankopslagbedrijf Odfjell is opnieuw iets misgegaan. Juist toen de gemeenteraad donderdag over het bedrijf aan het vergaderen was werd een stof in een verkeerde tank gepompt.

"Het is alsof de duivel ermee speelt", reageerde directeur Theo Olijve vrijdag tegen RTV Rijnmond. Het bedrijf werd vorig jaar stilgelegd na een reeks incidenten. Inmiddels is een deel van de tanks weer in gebruik.

De gemeenteraad bepaalde donderdag dat het tankopslagbedrijf niet dicht hoeft. Vorige week leek een meerderheid van de raad nog voor sluiting toen duidelijk was geworden dat het bedrijf opnieuw regels had overtreden door onder meer tanks te vullen die niet gebruikt mochten worden.

Omdat gemeente en provincie afspraken met het bedrijf hebben gemaakt stemde de raad toch tegen sluiting. Het bedrijf krijgt onder meer een onafhankelijke controleur die toeziet op de veiligheid, spraken de partijen af. Wie de externe auditor wordt bepalen de overheden. Odfjell zelf draait op voor de kosten.

Odfjell laat een externe partij onderzoeken hoe het incident van donderdag heeft kunnen gebeuren.