Clicky


Opvarende van Nederlands schip 'Wylde Swan' vermist

Opvarende van Nederlands schip 'Wylde Swan' vermist
11-07-2013 20:18 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Een Nederlander is vermoedelijk verdronken in de Oostzee bij het Zweedse eiland Öland. De man, Koen van Gogh, hielp mee bij een reddingsactie bij een schip dat water maakte. Het Noorse schip Wyvern, dat deelnam aan een race, zonk toch. Getuigen zeggen volgens Zweedse media dat de man vastzat in tuigage van het zinkende schip. Zijn lichaam is echter nog niet gevonden.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan alleen bevestigen dat een Nederlander die deelnam aan een grote internationale zeilwedstrijd vermist is. Zijn familie is op de hoogte gebracht.

Van Gogh was een vrijwilliger aan boord van het Nederlandse schip Wylde Swan. Dat schip voer in de buurt van de Wyvern, toen die een hulpoproep deed uitgaan, meldde de organisatie achter de race eerder donderdag. Drie bemanningsleden van de Wylde Swan gingen aan boord van de Wyvern en probeerden water uit het schip te pompen.

De Wyvern lag op dat moment al erg laag in het water en dreigde te zinken. Daarop werden de drie bemanningsleden van de Wylde Swan opgeroepen het zinkende schip zo snel mogelijk te verlaten.

Twee bemanningsleden lukte dit. Koen van Gogh bleek echter spoorloos. Ondanks een drie uur durende zoektocht werd het bemanningslid niet gevonden. Vaartuigen van de hulpdiensten hebben de zoektocht inmiddels gestaakt.

De volledige bemanning van de Wyvern werd overigens met behulp van helikopters in veiligheid gebracht.