Clicky


Herstel Moerdijkbrug stelt NS voor problemen

Herstel Moerdijkbrug stelt NS voor problemen
11-04-2016 19:25 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Het is woensdag, donderdag en vrijdag niet mogelijk om met de trein van Dordrecht naar Lage Zwaluwe te reizen. Die drie dagen zijn er herstelwerkzaamheden aan de Moerdijkbrug. Dat is nodig omdat vorige week tijdens een controle haarscheurtjes in de brug zijn ontdekt.

Het is niet gelukt om een alternatief vervoersaanbod te regelen voor de ongeveer 75.000 mensen die dagelijks op dit traject met de trein reizen. "Normaal gesproken vraagt een buitendienststelling van deze omvang maanden voorbereidingstijd'', zegt de NS maandag. De NS geeft aan dat reizigers beter hun reis kunnen uitstellen. En als dat niet gaat, is het beter om buiten de spits om weg te gaan.

Tussen Den Haag en Tilburg/Eindhoven moeten mensen woensdag, donderdag en vrijdag omreizen via Utrecht en Den Bosch. Tussen Rotterdam en Breda raadt de NS Intercity direct aan. Ook rijden bussen, tussen Zwijndrecht en Lage Zwaluwe, Dordrecht en Lage Zwaluwe en Dordrecht en Dordrecht-Zuid. Alle treinen uit de richting Rotterdam stoppen op Zwijndrecht.

De haarscheurtjes kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Het is onduidelijk hoe ze zijn ontstaan. Om de burg te herstellen, is het noodzakelijk om het spoor voor treinverkeer geheel af te sluiten, omdat de spoorstaven ingegoten zijn.