Transport Online - Adam Baker beste DAF-technicus in Europa

Adam Baker beste DAF-technicus in Europa

Adam Baker beste DAF-technicus in Europa
11-04-2016 16:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - De onderscheiding ‘DAF European Technician of the Year 2016’ is gewonnen door de 31-jarige Adam Baker, werkzaam bij dealer Chassis-Cab Truck Centre in het Britse Ipswich. De Europese finale, die uit verschillende opdrachten en tests bestond, vond plaats bij DAF Trucks in Eindhoven. De trofee werd uitgereikt door Johan Drenth, directeur After Sales van DAF Trucks N.V.

Tijdens de Europese finale demonstreerden de zestien finalisten hun vakkennis op meerdere theoretische onderdelen en in praktijkcases, waarbij ze onder andere ingewikkelde storingen aan motor- en voertuigsystemen moesten oplossen.

“DAF organiseert de competitie ‘European Technician of the Year’ om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen”, aldus Johan Drenth.  “Het is allereerst een erkenning van hun vak. Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is de technicus het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail.”

DAF European Technician of the Year

Voor de competitie ‘DAF European Technician of the Year’ kunnen DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen. De competitie bestaat uit twee fases. In het eerste jaar wordt in ieder land om de nationale titel gestreden. De winnaars daarvan nemen het in het daaropvolgende jaar, tijdens de Europese finale, op tegen de andere landenwinnaars.

“Toewijding”

Adam Baker – die al zes jaar werkt bij dealer Chassis-Cab Truck Centre in Ipswich - was volledig verrast door zijn overwinning. “Ik kon het al nauwelijks geloven toen ik vorig jaar de beste DAF Technicus van Groot-Brittannië werd”, zegt hij. “En nu ben ik de beste van Europa!”

Wat kenmerkt volgens hem een goede technicus? Zijn antwoord is kort, maar helder: “Een diepgaande, allround productkennis. En vooral: veel toewijding.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions