Transport Online - Odfjell krijgt externe veiligheidscontroleur

Odfjell krijgt externe veiligheidscontroleur

Odfjell krijgt externe veiligheidscontroleur
11-07-2013 13:47 | Algemeen | auteur de redactie

ROTTERDAM(Novum) - Tankopslagbedrijf Odfjell krijgt een onafhankelijke controleur die toeziet op de veiligheid bij het bedrijf. Dat heeft het bedrijf afgesproken met de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland. Wie de externe auditor wordt bepalen de overheden. Odfjell zelf draait op voor de kosten.

Vorige week bleek dat Odfjell een aantal tanks die het niet mocht gebruiken, toch had gevuld. Ook was een lekkage van een schadelijke stof verzwegen. Odfjell belooft nu de veiligheid te verbeteren. Zo komen er extra veiligheidscontroleurs op het terrein en kunnen misstanden worden gemeld bij een vertrouwenspersoon.

Het opslagbedrijf werd vorig jaar stilgelegd omdat het jarenlang de veiligheidsregels voor de opslag van gevaarlijke stoffen overtrad. Het bedrijf mag nog maar honderd van zijn driehonderd van zijn tanks gebruiken.

De Rotterdamse gemeenteraad behandelt donderdag de veiligheid bij Odfjell. GroenLinks, Leefbaar Rotterdam en de SP spraken zich vorige week uit voor sluiting van het bedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions