Terreurverdachten Abrini en Osama K. opgepakt

Terreurverdachten Abrini en Osama K. opgepakt
08-04-2016 16:48 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische politie heeft terreurverdachten Mohammed Abrini en Osama K. opgepakt. Dat heeft het federaal parket vrijdagavond op een persconferentie bekendgemaakt. Of Abrini de derde man (met hoedje) was die te zien is op camerabeelden van voor de aanslagen op luchthaven Zaventem, is nog niet zeker. De autoriteiten proberen dat momenteel te bevestigen.

Osama K. is hoogstwaarschijnlijk de man die vlak voor de aanslagen in de metro sprak met de dader die zich daar opblies. De autoriteiten beschikken ook over camerabeelden uit een winkel waarop K. hetzelfde soort tassen koopt die gebruikt werden bij de aanslag op Zaventem. Hij werd aangehouden samen met een andere verdachte, ene Hervé B. M.

Abrini werd aangehouden in Anderlecht, samen met nog twee andere verdachten. Zijn vingerafdrukken zijn aangetroffen niet alleen in de schuilplaatsen van de terroristen in Schaarbeek en Vorst, maar ook in de Renault Clio die werd gebruikt bij de aanslagen in Parijs vorig jaar. Abrini en Abdeslam huurden tevens hotelkamers voor de uiteindelijke daders van de aanslagen in Parijs.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden