Transport Online - Samskip stuurt containers met walvisvlees terug naar IJsland

Samskip stuurt containers met walvisvlees terug naar IJsland

Samskip stuurt containers met walvisvlees terug naar IJsland
10-07-2013 20:17 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Transportbedrijf Samskip heeft beloofd de zes containers met walvisvlees die in Hamburg staan terug te sturen naar de afzender in IJsland. Dat blijkt uit een statement dat branchegenoot Evergreen later vandaag publiceert na een actie van Greenpeace in de Duitse haven. Evergreen zegt een transportopdracht te hebben gekregen van Samskip voor het vervoeren van 'bevroren vis' naar Japan. Pas later kwam de transporteur er achter dat het walvisvlees betrof. "We hebben het contract beëindigd. Wij regelen transport naar Rotterdam en Samskip heeft bevestigd dat de lading daarna teruggaat naar IJsland", verklaart Evergreen.

"We zijn uiteraard erg blij met dit verantwoordelijke besluit van Evergreen", reageert Pavel Klinckhamers van Greenpeace. "Wij stellen het heel erg op prijs als Samskip nu zelf ook openheid van zaken geeft over de transporten van walvisvlees en met ons aan tafel gaat om afspraken voor de toekomst te maken."

Twee weken geleden hebben de Nederlandse overheid en het Rotterdamse havenbedrijf opgeroepen geen walvisvlees meer door te voeren. De Duitse overheid deed dat gisteren. Zoals nu blijkt is dat volstrekt onvoldoende. Nederland, Duitsland én de EU dienen wettelijke maatregelen te treffen zodat deze transporten voorgoed verleden tijd zijn, net zoals in de Verenigde Staten het geval is. "Eén partij terug naar IJsland is een kleine overwinning, maar we rusten niet voordat we zeker weten dat deze transporten naar Japan geen kans meer hebben in Europa."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions