Boskalis-dochter Dockwise verwerft USD 175 miljoen aan nieuwe contracten

Boskalis-dochter Dockwise verwerft USD 175 miljoen aan nieuwe contracten
09-07-2013 11:41 | Algemeen | auteur de redactie
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat Dockwise onlangs een groot aantal nieuwe contracten heeft verworven voor zowel zwaar transport over zee als transport en installatiediensten (T&I). De contracten, die sinds medio juni zijn toegekend, hebben een gezamenlijke waarde van circa USD 175 miljoen.

Dockwise heeft verschillende kortetermijncontracten voor zwaar maritiem transport binnengehaald, voornamelijk voor het vervoer van jack-up boorplatformen. Deze projecten zullen de komende maanden aanvangen. Een van de contracten betreft het vervoer van grote moderne platforms van Singapore naar Brazilië op de Dockwise Vanguard (2013/14).

Verder zijn er vier langetermijncontracten voor zwaar transport over zee verworven, waarvan er twee ook een float-over T&I-component bevatten. Dockwise gaat een jacket met topside naar Maleisië vervoeren en daar de 15.000 MT wegende topside door middel van een float-over installeren (2015); een vast productieplatform voor Statoil vervoeren van Zuid-Korea naar Noorwegen (2016); en de installatie van de topside voor het Aasta Hansteen-veld in de Noordzee uitvoeren door middel van een float-over waarbij twee pontons zullen worden ingezet (2015).

Voor het vierde contract zal de Dockwise Vanguard, 's werelds grootste halfafzinkbare zwaar transportschip, worden ingezet. De Dockwise Vanguard zal een FPSO (Floating Production, Storage and Offloading unit) vanuit het Verre Oosten naar West-Afrika transporteren (2016).

De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze nieuwe contracten van Dockwise hangen nauw samen met de stijgende energieconsumptie.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden