Clicky


Geen oplossing voor veiligheid buschauffeurs Almere na overleg

Geen oplossing voor veiligheid buschauffeurs Almere na overleg
08-04-2016 10:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Het overleg tussen vakbonden en de gemeente Almere over meer veiligheid in de bussen heeft donderdagavond niet geleid tot oplossingen. "We hebben helaas niet de toezeggingen gekregen waarop we vooraf hadden gehoopt", zegt CNV-bestuurder Hanane Chikhi in een eerste reactie.

De bonden waren vanavond op het stadhuis uitgenodigd voor een gesprek met de verantwoordelijke wethouder, Frits Huis. "Het was een goed gesprek, maar het heeft uiteindelijk voor ons te weinig concrete toezeggingen opgeleverd", concludeert Chikhi. "Dat betekent dat de situatie verder op scherp komt te staan."

Ledenvergadering

Maandag 11 april beslissen de CNV-leden in een actievergadering of ze aansluiten bij de stakingsactie, die collega-vakbond FNV al voor volgende week donderdag heeft aangekondigd. 

Handtekeningen

Op dit moment voert de bond nog een publieksvriendelijke handtekeningenactie. Chikhi: “We verzamelen handtekeningen onder inwoners van Almere, voor meer aandacht voor sociale veiligheid bij de aanbesteding. Het is een zaak van ons allemaal, niet alleen van de chauffeurs, maar ook van de reizigers.”