Clicky

 Europese Commissie komt met minder douanecontrole Europese shortsea

Europese Commissie komt met minder douanecontrole Europese shortsea
08-07-2013 17:42 | Algemeen | auteur de redactie
BRUSSEL - De Europese Commissie komt met voorstellen om de douanedruk voor shortsea schepen in Europa te verlichten. Deze douanedruk tast de internationale concurrentiepositie van de zeescheepvaart aan. Zelfs schepen die tussen twee EU-havens varen en alleen EU-goederen vervoeren moeten aan erg veel formaliteiten voldoen. De nieuwe voorstellen leiden tot minder administratieve lasten.

Zestig procent van de Nederlandse schepen is actief op routes in Europese wateren. Samen met de Europese redersvereniging ECSA hanteert de KVNR de slogan 'just-like-trucks'. Vervoer van goederen moet net zo makkelijk over het water kunnen als over de weg. Dat maakt vervoer over water tot een aantrekkelijk en duurzaam alternatief. Dat helpt files verminderen en levert een bijdrage aan het milieu.

De voorstellen van de Europese Commissie vormen een vervolg op de succesvolle pilot Blue Belt, dat eind 2011 afliep. Aan dit project namen meer dan 250 schepen in Europa deel, waaronder Nederlandse reders. Zij kregen onder speciale voorwaarden vrijstelling van douanecontroles. Dit had kortere wachttijden in de havens als resultaat.
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats