Clicky


Fracties Rotterdam willen per direct sluiting Odfjell

Fracties Rotterdam willen per direct sluiting Odfjell
03-07-2013 15:13 | Algemeen | auteur de redactie

ROTTERDAM (Novum) - Als het aan een deel van de Rotterdamse gemeenteraad ligt, wordt het tankopslagbedrijf Odfjell per direct volledig gesloten. Het vertrouwen van GroenLinks, Leefbaar Rotterdam en de SP in het bedrijf is tot onder nul gedaald. Op verzoek van de fracties, die net geen meerderheid vormen, wordt donderdag een spoeddebat over de kwestie gehouden.

Dinsdag werd duidelijk dat Odfjell opnieuw de regels heeft overtreden. Tanks die niet gebruikt mochten worden, waren toch gevuld. Ook werd een lekkage van een schadelijke stof verzwegen. Odfjell heeft daarom een boete van 850 duizend euro gekregen.

Odfjell werd bijna een jaar geleden stilgelegd onder druk van de inspectiediensten. Het bedrijf mag nu nog maar een derde van de driehonderd opslagtanks gebruiken.

"Odfjell heeft zijn kansen verspeeld", vindt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. "Het is ongelooflijk dat dit bedrijf tot op de dag van vandaag Russisch roulette blijft spelen met de veiligheid van haar eigen werknemers en omwonenden. Volledige sluiting is de enige optie na het zoveelste incident."

De gemeenteraad van Rotterdam vergadert woensdagavond waarbij het rapport over Odfjell van de Onderzoeksraad voor Veiligheid wordt besproken. Het spoeddebat een dag later gaat over de meeste recente overtredingen en wat de fracties betreft over de sluiting van het tankopslagbedrijf.