Transport Online - Kans op nieuwe actie buschauffeurs Almere

Kans op nieuwe actie buschauffeurs Almere

Kans op nieuwe actie buschauffeurs Almere
05-04-2016 10:27 | Stakingen | auteur ANP

ALMERE - De kans is groot dat buschauffeurs in Almere volgende week opnieuw gaan staken om de veiligheid in de bussen te verbeteren. Ze legden dinsdagochtend het werk gedurende vijf uur neer. Maar de gemeente lijkt niet van plan om aan de eisen tegemoet te komen.

"We hebben tot nu toe echter helemaal niks van de wethouder gehoord. Als dit zo blijft gaan we volgende week weer actie voeren. Dat gebeurt dan woensdag of donderdag'', zei Jan Heilig van FNV Streekvervoer.

De wethouder meldde zich dinsdag wel bij een busstation bij het Stadhuisplein. Hij liet aan Omroep Flevoland weten dat hij wel met busmaatschappij Connexxion wil praten, maar dat hij niet van plan is de concessie aan te passen. Dat vindt de FNV onvoldoende.

"Hij kan wel met Connexxion praten, maar het contract met deze maatschappij loopt over 1,5 jaar af. Ze gaan logischerwijs de bussen niet meer aanpassen. We willen daarom juist dat het contract wordt aangepast en daarin veiligheidsmaatregelen worden opgenomen. Er moet andere apparatuur komen zodat er niet meer contant betaald kan worden'', aldus Heilig.

Ruim veertig buschauffeurs meldden zich dinsdagochtend bij de staking. FNV Streekvervoer was tevreden over de opkomst. Er reden tot half tien geen bussen in Almere en geen streekbussen naar Amsterdam, Hilversum en Utrecht.

Connexxion had een kort geding aangespannen om de staking te verbieden. De vervoerder vond dat de reiziger door de actie te veel wordt gedupeerd. De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag echter dat de actie van FNV Streekvervoer door mocht gaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions