Clicky


Waarschuwing voor volledige grensblokkade door Belgische vrachtwagenchauffeurs

Waarschuwing voor volledige grensblokkade door Belgische vrachtwagenchauffeurs
04-04-2016 17:04 | België | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - De VID waarschuwt Nederlandse chauffeurs die vanaf vanavond naar België willen reizen voor nieuwe blokkades. Boze Belgische vrachtwagenchauffeurs dreigen alle grenzen dicht te gooien voor vrachtwagens. Ze willen al het vrachtverkeer per vanavond tegenhouden.

De acties zouden, volgens de VID,  vanavond om 22:00 uur beginnen. Mogelijk wordt ook de snelweg tussen Maastricht en Luik getroffen. Vrachtverkeer wordt tegengehouden, overig verkeer zou wel mogen passeren. Toch hebben de acties onherroepelijk gevolgen voor al het verkeer.

Niet de enige acties

De acties komen nog bovenop de vele wegblokkades die sinds vanochtend van kracht zijn. De VID telt momenteel op twaalf plaatsen blokkades van belangrijke doorgaande wegen. Dat zorgt vooral rond Doornik (E42/E403) en op de E411 tussen Brussel en Luxemburg voor grote problemen. De ANWB meldde dat rond 17:00 uur rond de 20 kilometer files stond.

Ook op Nederlands grondgebied heeft de invoering van tolheffing gevolgen. Op de A67 tussen Eindhoven en Turnhout staat al sinds vrijdag dagelijks file voor de grens door wachtende vrachtwagenchauffeurs. Momenteel staat er 5 kilometer.

De acties zijn het gevolg van onvrede over de vorige week ingevoerde kilometerheffing.