Clicky

 TLV en Febetra: stop wegblokkades

TLV en Febetra: stop wegblokkades
04-04-2016 13:34 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Ondanks de technische problemen waarmee de kilometerheffing blijft kampen, zijn wegblokkades voor TLV en Febetra niet de oplossing. Speciaal nu de kosten per kilometer voor transporteurs toenemen, is tijdverlies door blokkades niet gewenst. De Belgische transporteurs moeten verder kunnen werken aan het overleven van hun bedrijven, vinden TLV en Febetra.

"TLV en Febetra hebben jarenlang overleg gepleegd met de bevoegde overheden voordat de definitieve beslissingen genomen zijn over de kilometerheffing. Een forse reductie van de tarieven en van het wegennet waren een aantal van de punten waarop TLV en Febetra met hun inspanningen het verschil konden maken. TLV en Febetra blijven nog steeds van oordeel dat de kilometerheffing een zware financiële impact heeft, zonder dat de congestie ook maar iets verbetert aangezien personenwagens niet per kilometer hoeven te betalen", aldus beide organisaties.

Nu de kilometerheffing is gestart, ligt het stadium van de onderhandelingen over het basisprincipe ervan dan ook al (lang) achter ons. TLV en Febetra blijven wel aandringen op het onmiddellijk wegwerken van de veelvuldige problemen. De transporteur die als goede huisvader er alles aan gedaan heeft om alles op orde te hebben, mag nu niet gestraft worden voor systeemfouten.

Zo werden tijdig door Belgische transporteurs bestelde OBU’s foutief geleverd in Duitsland. Het call-center van Satellic is nauwelijks bereikbaar, wat het melden van kapotte OBU’s helemaal onmogelijk maakt. Dit is slechts een greep uit de vele problemen die zich voordoen en die niet opgelost zijn.

Desondanks zijn blokkades voor TLV en Febetra niet het juiste antwoord op deze problemen. "De vervoerders die in Wallonië de weg blokkeren, maken het voor hun collega’s nog moeilijker om succesvol hun bedrijf verder te ontwikkelen."

TLV en Febetra roepen de actievoerders dan ook op om de blokkades meteen op te heffen. Zelf blijven beide beroepsverenigingen de druk leggen bij Satellic en VIAPASS om de technische, logistieke en informaticaproblemen van de baan te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats