Alaska Air neemt Virgin America over

Alaska Air neemt Virgin America over
04-04-2016 13:14 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SEATTLE - Virgin America, de luchtvaartmaatschappij die deels in handen is van de bekende Britse zakenman Richard Branson, wordt voor 4 miljard dollar (3,5 miljard euro) overgenomen door Alaska Air Group. Dat maakten de partijen maandag bekend.

Eerder gingen al geruchten de ronde dat Virgin America overgenomen zou kunnen worden. Alaska Air werd als potentiële koper genoemd, net als prijsvechter JetBlue Airways. De overname wordt afgehandeld in contanten. Het overnamebedrag is inclusief een schuld van 1,4 miljard dollar.

Het investeringsbedrijf van Branson heeft een belang van ruim 30 procent in Virgin America. In 2014 werd de maatschappij naar de beurs gebracht.

Virgin America heeft San Francisco als thuisbasis en vliegt op achttien bestemmingen in de Verenigde Staten en Mexico. Alaska Air vliegt op meer dan honderd bestemmingen in Noord- en Midden-Amerika. Volgens beide bedrijven ontstaat door het samengaan de leidende maatschappij aan de Amerikaanse westkust en met 1200 dagelijkse vertrekvluchten de op vier na grootste luchtvaartmaatschappij van de VS.

De gezamenlijke vloot bedraagt circa 280 toestellen, met een jaarlijkse omzet van meer dan 7 miljard dollar. De kosten voor de fusie worden geraamd op 300 tot 350 miljoen dollar, terwijl de combinatie jaarlijks 225 miljoen dollar aan besparingen moet opleveren. Het hoofdkantoor van de nieuwe maatschappij komt in Seattle. De naam Virgin America blijft bestaan.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten en uiterlijk eind dit jaar worden afgerond.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden