Clicky


'Leden van VERN rijden niet naar België'

'Leden van VERN rijden niet naar België'
04-04-2016 11:50 | België | auteur Redactie [FE]

BARENDRECHT - "De leden van de vervoersorganisatie VERN rijden niet meer naar België", dat meldt Klaas de Waardt, voorzitter van de VERN maandag.

"De gevolgen van de invoering van de Belgische tol zijn zeer ingrijpend te noemen. Tolkastjes die niet werken en als zij al werken dan tellen zij door op wegen waar geen tol betaalt hoeft te worden, zelfs op bedrijventerreinen is al geconstateerd dat het tolkastje gewoon door telt", vervolgt de Waardt.

"VERN vind het onbegrijpelijk dat de overheid in België, ondanks de protesten, toch is doorgegaan met de invoering. De gevolgen zijn ingrijpend te noemen, bij een niet juiste factuur moet men een protest indienen. Dit zal niet eenvoudig zijn, want de bewijslast ligt bij de vervoerder. Zelfs al heeft men een tolkastje, maar hij functioneert niet, dan loopt men het risico dat men € 1.000,- boete moet betalen."

"Zolang het tolkastje niet goed werkt, zullen vele transportbedrijven er voor kiezen om voorlopig niet naar België te rijden. Er is voldoende werk aanbod in Nederland. Voor de concurrentiepositie van België is de tol niet goed te noemen, echter voor Nederland is het mogelijk een positieve ontwikkeling", besluit de Waardt.