Clicky


Forse boete Odfjell na overtreden milieuregels

Forse boete Odfjell na overtreden milieuregels
02-07-2013 20:59 | Overtredingen | auteur de redactie

ROTTERDAM (Novum) - Het Rotterdamse tankopslagbedrijf Odfjell heeft opnieuw de regels overtreden. Tanks die niet gebruik mochten worden, waren toch gevuld. Ook werd een lekkage van een schadelijke stof verzwegen. Odfjell heeft daarom een boete van 850 duizend euro gekregen, bevestigt een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland na berichtgeving hierover van RTV Rijnmond.

Odfjell werd bijna een jaar geleden stilgelegd onder druk van de inspectiediensten. Het bedrijf mag nu nog maar een derde van de driehonderd opslagtanks gebruiken. Voor januari moest Odfjell aantonen dat 51 tanks weer veilig zijn, maar dat gebeurde niet. Bij een controle bleek dat zeventien tanks ondertussen wel werden gebruikt. Per tank werd vervolgens een dwangsom van vijftigduizend euro opgelegd. Inmiddels heeft het bedrijf acht ton betaald.

Omdat de veiligheid van de tanks nog steeds niet is aangetoond, wordt in de komende weken weer een dwangsom opgelegd. De boete is een veelvoud van de eerder opgelegde halve ton. Om hoeveel geld het precies gaat, is nog onduidelijk.