Clicky

 VWE en Koopman Logistics Group lanceren full-service importdienstverlening voor autobedrijven

VWE en Koopman Logistics Group lanceren full-service importdienstverlening voor autobedrijven
04-04-2016 11:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HEERHUGOWAARD - VWE en Koopman Logistics Group zijn een unieke samenwerking aangegaan. De twee bedrijven uit de automotive branche slaan de handen ineen en bieden onder de naam Auto Import Solutions importdienstverlening aan. Met deze service nemen zij de complete regie, zowel administratief, financieel en logistiek, uit handen.

Er worden steeds meer nieuwe en jong gebruikte personenauto’s geïmporteerd, voornamelijk uit Duitsland maar ook uit andere Europese landen. Dit proces verloopt over het algemeen over meerdere schijven. De samenwerking biedt de mogelijkheid om het complete importproces voor auto’s uit Europa te verzorgen voor bedrijven. 

Gebundelde krachten resulteert unieke samenwerking

Michel Corveleijn, Directeur International Business Development bij VWE: “VWE ondersteunt autobedrijven al ruim 20 jaar bij het in- en verkopen van voertuigen in binnen- en buitenland. Wij zijn altijd op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en hebben alle middelen in huis om het administratieve proces rondom de import van voertuigen te regelen.”

Koopman Logistics Group verzorgt het logistieke aspect. Lou Jedeloo, Director International Business bij Koopman Logistics Group, vervolgt: “Onze kracht ligt in de volledige logistieke begeleiding van de voertuigen. Wij kunnen in korte tijd grote aantallen voertuigen verwerken. Door de krachten van VWE en Koopman te bundelen in Auto Import Solutions, ontstaat er een professioneel team aan specialisten op het gebied van import van nieuwe en (jong) gebruikte personenauto’s. Dit maakt de samenwerking uniek en resulteert in een mooie full-service importdienstverlening voor de automotive branche.”

Voor autobedrijven, dealers en leasemaatschappijen

Het product is voor elk bedrijf dat auto’s in- en verkoopt interessant, of dit nu het kleinere autobedrijf is, dealers of leasemaatschappijen. Corveleijn: “Bedrijven kunnen ons al inschakelen als ze slechts enkele voertuigen willen importeren, maar ook grote partijen auto’s kunnen door ons naar Nederland gehaald worden. De auto’s worden voor de deur afgeleverd en kunnen zo de showroom in.”

Importeren zonder zorgen

Auto Import Solutions zorgt ervoor dat de klant geen omkijken meer heeft naar de import van auto’s. Alle documentatie is altijd conform de actuele wet- en regelgeving en ook op financieel gebied wordt alles door Auto Import Solutions verzorgd.

Jedeloo: “Het bedrijf ontvangt de factuur bij aflevering van de auto en betaalt pas BPM bij verkoop van het voertuig. Maar ook op het gebied van transport en opslag hoeft het bedrijf nergens aan te denken. Je kunt dus met recht zeggen dat importeren via Auto Import Solutions zorgeloos is!”

Foto's

  • J.Roeland
    SMOLDERS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats