Clicky


Packs neemt strategisch belang in PostNL

Packs neemt strategisch belang in PostNL
04-04-2016 11:07 | Financieel | auteur Redactie [FE]

LEERDAM - Overnight pakketvervoerder Packs (Special Care) BV gevestigd in Leerdam heeft een strategisch aandelenbelang genomen in PostNL.

Special care specialist Packs opereert in dezelfde overnightmarkt als PostNL. Packs specialiseert zich echter al meer dan 20 jaar met name in de aflevering van zendingen die vanwege hun aard of bestemming een speciale zorg vereisen, zoals bloemen, planten en breekbare zendingen als wijn en glaswerk, of zendingen die vóór een bepaald tijdstip moeten worden afgeleverd.

Het, niet nader bekendgemaakte, belang dat Packs nu via haar moedermaatschappij in PostNL genomen heeft, heeft een strategische reden, legt Packs Chief Marketing Officer Gerdwin Lammers uit. “Door het aandelenbelang in PostNL zal Packs nu steeds eerstelijns geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen bij PostNL en kan Packs ook invloed uitoefenen op het beleid en de richting van de marktleider in de overnight pakketbranche”, aldus Lammers, die over de hoogte van het strategische aandelenbelang geen mededelingen wil doen.

Het belang blijft vooralsnog nog onder de drempelwaarde van drie procent in het kader van de Wft(verplichte melding aan de Autoriteit Financiële Markten, red.). Lammers sluit echter niet uit dat Packs het aandelenbelang in PostNL binnen afzienbare tijd nog verder zal uitbreiden.