Clicky


FNV bijeenkomst voor chauffeurs Zuid-Limburgse transportbedrijven vanwege niet naleven cao

FNV bijeenkomst voor chauffeurs Zuid-Limburgse transportbedrijven vanwege niet naleven cao
04-04-2016 09:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BEEK - FNV Transport & Logistiek houdt zaterdag 9 april een bijeenkomst in Beek voor vrachtwagenchauffeurs van een aantal transportbedrijven in Zuid-Limburg. Aanleiding is een brandbrief, geschreven door een groep verontruste chauffeurs, over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in Nederland - Transportland.

De bijeenkomst is bedoeld voor chauffeurs die werkzaam zijn bij de Limburgse bedrijven Starmans Kerkrade, Claessens Schimmert, Weltens-Holten Hoensbroek, Wijsen Maastricht, Kuijpers Ultestraten, Homitrans Kerkrade en Limpens Elsloo.

Overigens meldt Guus Limpens, eigenaar van Limpens-Elsoo maandagochtend aan Transport Online dat er bij hem niets mis is: "Het artikel gaat over allemaal bedrijven die met een Duitse BV werken, en vervolgens Poolse chauffeurs inzetten. Daar horen wij niet bij."

Cao niet nageleefd

Behalve de brandbrief hebben FNV Transport & Logistiek en zijn cao-nalevingsbureau Stichting VNB aanwijzingen gekregen dat bij een aantal transportbedrijven in Zuid-Limburg de cao op meerdere punten niet wordt nageleefd. "Reden genoeg voor het beleggen van een bijeenkomst, vonden ook de geënquêteerde FNV-leden", aldus FNV.

De bijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 9 april van 10:00 tot 12:00 uur in ’t Auwt Patronaat, Burgemeester Janssenstraat 45, 6191 JB in Beek

Wilt u aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via mailadres: richlinde.wackers@fnv.nl (Ook niet-leden zijn welkom op deze FNV-bijeenkomst)