Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs blokkeren opnieuw Belgische wegen [+foto's&video]

Vrachtwagenchauffeurs blokkeren opnieuw Belgische wegen

Vrachtwagenchauffeurs blokkeren opnieuw Belgische wegen [+foto's&video]
04-04-2016 08:49 | België | auteur Redactie [FE]

Op verschillende plaatsen op met name de Waalse wegen voeren vrachtwagenchauffeurs opnieuw actie tegen de kilometerheffing voor vrachtwagens. In Henegouwen is de situatie het meest problematisch melden Belgische media maandagochtend. De Belgische politie raadt weggebruikers aan zoveel mogelijk de omgeving van Doornik te vermijden.

De chauffeurs lieten gisteravond in een persbericht weten "tot de finish" te willen gaan.

In Henegouwen zijn er filterblokkades op het verkeersknooppunt van de A8 en E429 in Froyennes, in de twee richtingen. Richting Brussel staat het verkeer helemaal stil vanaf de grens in Lamain, aldus de federale politie om 5.30 uur. Aan de knooppunten Lessen en Marquain zijn ook enkele blokkades. Wie van Brussel naar Frankrijk moet, wordt aangeraden de E42 op te rijden in Doornik.

In Waals-Brabant kan industrieterrein Nijvel-Zuid niet bereikt worden, en in Namen staan vier blokkades. Onder meer op het kruispunt van de N4 en de N97, in de buurt van Ciney, blokkeren vrachtwagens de weg, maar auto's kunnen via de vluchtstrook passeren. In de provincie Luxemburg gaat het om drie blokkades.

Volgens de chauffeurs is de kilometerheffing een "ramp" voor kleine transportbedrijven. Ze vragen een eerlijkere heffing die ook de kleine bedrijven kunnen betalen. Volgens hen is dat nu niet het geval, vooral vanwege de zware concurrentie met Oost-Europese transportbedrijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions