Transport Online - FBI biedt politie VS hulp bij kraken iPhones

FBI biedt politie VS hulp bij kraken iPhones

FBI biedt politie VS hulp bij kraken iPhones
03-04-2016 23:41 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De FBI heeft de lokale politie in de VS hulp aangeboden bij het ontgrendelen van iPhones. Dat meldt BuzzFeed op basis van een interne memo die de website in handen heeft gekregen. De brief volgt op de mededeling dat de FBI geen hulp meer nodig had van Apple voor het ontgrendelen van de toestellen.

Eerder stonden de FBI en Apple nog tegenover in de rechtszaal. De FBI eiste dat Apple zou meewerken aan het ontgrendelen van het toestel van de dader van een schietpartij. Apple weigerde dat, waarna een rechtszaak volgde. Die werd uiteindelijk ingetrokken omdat FBI hulp van een onbekende derde partij had gekregen.

In de brief staat dat de FBI 'half maart hulp heeft gekregen van een derde partij voor het verkrijgen van toegang tot de iPhone'. "Die methode bleek succesvol te zijn", schrijft de FBI. De dienst laat weten dat de politie de hulp van de FBI kan inschakelen mocht dat nodig zijn.

De vrees bestaat dat de ontgrendelmethode uiteindelijk op straat komt te liggen en misbruikt kan worden door criminelen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions