Clicky


Achterste gedeelte 'MOL Comfort' gezonken

Achterste gedeelte 'MOL Comfort' gezonken [+foto's]
27-06-2013 20:02 | Algemeen | auteur de redactie
TOKYO - Mitsui O.S.K. Lines Ltd (MOL) meldt dat het achterste deel van het containerschip de MOL Comfort op open zee is gezonken. Dat gebeurde vandaag, 27 juni, rond 11:48 uur plaatselijke tijd. De zee is op dat punt zo'n 4000 meter diep.

Ongeveer 1700 containers waren aan boord van het achterste gedeelte van het schip toen het zonk. Sommige containers drijven rond in de buurt van het gezonken schip.

Er wordt geschat dat er zo'n 1500 ton stookolie aan boord van de tanks was in het achterste gedeelte. Op dit moment is nog geen sprake van grote olielekkage.


Patrouilleboten zijn in de buurt van het gezonken schip en houden de situatie rond de drijvende containers en de olielekkage nauwlettend in de gaten.

Het voorste gedeelte wordt nog altijd stabiel gesleept.

De MOL Comfort brak op 17 juni jongstleden in tweeën op de Indische Oceaan. Daarna dreven beide helften apart van elkaar op de Indische oceaan. De MOL Comfort was een 8000 TEU containerschip en gebouwd in 2008.

Meer foto's vindt u hier

Lees ook:
» Achterste deel 'MOL Comfort' verliest nog meer containers [+foto]
» Eerste deel gebroken 'MOL Comfort' op sleeptouw naar Perzische Golf[+video]
» [url=http://www.transport-online.nl/site/nieuws-zeevracht/index.php?news=1000687#.Ucx840HCT4Y]Containerschip 'MOL Comfort' breekt in tweeën [+foto][/url]