Clicky


Manpower Logistics Academy geopend op Flight Forum in Eindhoven

Manpower Logistics Academy geopend op Flight Forum in Eindhoven
02-04-2016 10:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Vrijdag 1 april is de Manpower Logistics Academy  op het Flight Forum in Eindhoven geopend. De Manpower Logistics Academy is een autonoom opleidingscentrum dat wordt geleid door Manpower in een duurzaam en exclusief partnership met opleider Athetys.

Cursisten worden opgeleid voor het besturen van rollend materieel: heftruck, reachtruck en EPT. Wanneer de cursist de opleiding met succes afrondt, wordt een certificaat behaald met een geldigheidsduur van vijf jaar. Na het afronden van de opleiding wil Manpower de deelnemers binnen vier weken aan een baan hebben geholpen.

Nederland heeft een aantrekkelijk vestigingsklimaat, waarin de logistieke sector een belangrijke pijler vormt. “De huidige Nederlandse arbeidsmarkt kan niet op tegen de alsmaar toenemende vraag naar gekwalificeerd logistiek personeel. Door mensen op te leiden kunnen we proactief inspelen op het tekort en zo werkzoekenden en bedrijven dichter bij elkaar brengen”, aldus Frank Weermeijer, directeur Manpower.

Werkervaring

De opleidingen sluiten nauw aan op de vraag vanuit de markt. De basisopleiding bestaat uit een theoriegedeelte (online) en vier dagen praktijkopleiding. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt via e-learning aangeboden en getoetst. “De praktijkopleiding duurt vier dagen, in plaats van de standaard van één dag in Nederland.”

De MLA heeft plek voor twee groepen van maximaal 8 cursisten per week.

Vakmanschap

In België wordt de opleiding al met succes aangeboden. De geaccrediteerde opleidingen voor Interne Transport Middelen (ITM) worden gegeven door Athetys, een opleidingsinstituut dat actief is in de Benelux en jaarlijks meer dan 5.000 mensen certificeert voor het besturen van interne transportmiddelen. Naar dit voorbeeld wordt ook de Nederlandse variant ingedeeld.

“Door kennis te combineren met vakmanschap kunnen we een opleiding aanbieden die perfect aansluit bij de vraag vanuit bedrijven en die voorbereidt op de praktijk”, zegt Frank Weermeijer.

Na een screening kan de deelnemer beginnen met de opleiding. Manpower streeft ernaar deelnemers binnen vier weken aan een baan te helpen. Naast de basisopleiding, worden ook maatwerktrainingen en incompany-trainingen aangeboden.

Schaarste

De logistieke sector is aan het veranderen. “Naast de schaarste in gekwalificeerd personeel en de toenemende vraag hiernaar, is er ook steeds meer aandacht voor veiligheid en duurzaamheid in de logistieke sector. Ook de ontwikkelingen in e-commerce, waar mensen steeds sneller hun pakketjes verwachten, maken dat er een grote behoefte is aan flexibiliteit.”

Met het openen van de Manpower Logistics Academy speelt Manpower hierop in, door in het ‘center of expertise’ de kennis van de branche samen te brengen met vakmanschap in het besturen van rollend materieel.