Opnieuw twee aanhoudingen na vondst 5.000 kilo cocaïne tussen ananassen

Opnieuw twee aanhoudingen na vondst 5.000 kilo cocaïne tussen ananassen
01-04-2016 19:43 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - In het onderzoek naar de vondst van 5.000 kilo cocaïne in een lading met ananassen op 21 maart, zijn op 29 en 30 maart opnieuw twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 44-jarige man uit Bergen op Zoom en een 41-jarige man uit Den Haag die in hun woonplaatsen zijn aangehouden.

Voorgeleid

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie verdenkt de twee van betrokkenheid bij het in- en/of vervoeren van de cocaïne, overtreding van de Opiumwet, maar ook van deelname aan een criminele organisatie. De twee mannen zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris Amsterdam. Hun voorlopige hechtenis is verlengd met 14 dagen.

Container

De Belgische Douane heeft op 21 maart, na een (risico)controle, in een container uit Costa Rica een aanzienlijke hoeveelheid verpakte verdovende middelen aangetroffen. De pakketten drugs zaten verstopt in dozen met ananassen. Uit onderzoek en tests blijkt het te gaan om in totaal bijna 5.000 kilo pure cocaïne. De container was vol geladen met dozen ananassen. In meerdere dozen zijn pakketten cocaïne aangetroffen.

Bestemming Nederland

Onderzoek heeft uitgewezen dat de container Nederland als verdere bestemming had. De Belgische douane en politie hebben de Nederlandse politie ingeschakeld. De lading drugs is op 22 maart uit de container gehaald en in beslag genomen. Daarna is de container teruggezet in afwachting van de transporteur

Eerdere aanhoudingen

De transporteur heeft de container afgehaald en vervoerd naar een loods in Drimmelen, waar die dag een 50-jarige verdachte is aangehouden. Kort daarna is in Breda een 33-jarige man in de kraag gevat en aangehouden. De container is inbeslaggenomen voor nader onderzoek.

Dit duo is op 25 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam. De 50 jarige man is geschorst uit voorlopige hechtenis. De 33-jarige Brabander is voor 14 dagen gehouden.

Getuigen

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen, die wisten van dit transport. In de liquidatie-onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken, dat iemand slachtoffer kan worden wanneer een criminele organisatie een grote partij drugs kwijtraakt. De organisatie houdt binnen eigen kringen daarvoor dan iemand verantwoordelijk.

Politie en Justitie sluiten niet uit met de vangst van deze grote partij van 5000 kilo een reactie kan ontstaan. Met alles risico’s van dien voor die personen.

Om die reden roept de recherche getuigen, die wat voor kennis dan ook over dit transport droegen, op zich te melden bij de politie. Dit kan via 0800-7000.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden