Clicky


Het CDA wil af van onduidelijke toeslagen op vliegtickets

Het CDA wil af van onduidelijke toeslagen op vliegtickets
01-04-2016 16:26 | Burgerluchtvaart | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het CDA wil opheldering van staatssecretaris Dijksma (PvdA) van infrastructuur en milieu over het feit dat veel luchtvaartmaatschappijen hun tarieven voor extra diensten per 1 april stilzwijgend verhogen. Daardoor stijgen de bijkomende kosten voor ruimbagage gemiddeld met 20-25%. Voor een gezin met twee kinderen kan dat gemiddeld zomaar 40 euro extra betekenen. Dat blijkt uit een vergelijking die de Telegraaf heeft laten maken van all-in vliegtarieven vanaf Nederlandse luchthavens naar bestemmingen in Europa.

CDA woordvoerder Martijn Van Helvert wil dat de staatssecretaris met de vliegtuigmaatschappijen gaat praten om aan deze onduidelijke praktijken een halt toe te roepen.

“De consument wordt misleid door goedkope vliegtickets, maar eindigt met een hoge rekening aan extra bagage en stoel kosten. Ik heb hierover al eerder aan de bel getrokken bij de staatssecretaris, maar volgens haar zijn de Europese regels en de controle op naleving afdoende om de rechten van de consument te waarborgen. Uit het onderzoek van de Telegraaf blijkt dat die controle dus behoorlijk te wensen over laat en dat is onacceptabel”, aldus Van Helvert.

Met name budgetvliegers blijken hogere prijzen te rekenen voor in te checken koffers, stoelreserveringen, eten en drinken aan boord en naams- en vluchtwijzigingen. Een op het eerste gezicht goedkoop lijkend ticket kan dan uiteindelijk toch behoorlijk duur blijken te zijn.