Vlaamse minister wil niets weten van uitstel kilometerheffing

Vlaamse minister wil niets weten van uitstel kilometerheffing
01-04-2016 14:00 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil niets weten van een uitstel van de kilometerheffing voor vrachtwagens en heeft ook weinig begrip voor de kritiek op de lange wachtrijen aan de grens.

“Vrachtwagenchauffeurs konden al maanden geleden, sinds oktober 2015, een bakje aanvragen”, zegt Weyts op de Vlaamse tv-zender VTM. De invoering van de heffing uitstellen heeft volgens de N-VA-minister geen zin. “Want dan wordt de aankoop ook opnieuw uitgesteld."

De Vlaamse minister wijst erop dat er ook bij de opstart van het tolsysteem in Duitsland problemen waren. Hij rekent erop dat ook de problemen in België opgelost zullen zijn.

De Waalse minister van Begroting Christophe Lacroix wil dat de raad van bestuur van Viapass versneld samenkomt. Volgens Lacroix moet de raad van bestuur van Viapass (waar de drie gewesten samen in zetelen) de resterende knelpunten in kaart brengen.

In Wallonië werden vrijdag, bij de invoering van de kilometerheffing, meerdere verkeerswegen geblokkeerd uit protest tegen de maatregel.

De kabinetschef van minister Lacroix had vrijdagvoormiddag in Namen contact met een delegatie van de sector. Die delegatie vroeg om de invoering van de kilometerheffing met een maand uit te stellen. Maar volgens de woordvoerder van minister Lacroix is zo'n uitstel technisch onmogelijk. Bovendien kan Wallonië niet op zijn eentje over zo'n uitstel beslissen. Daarom dringt Wallonië erop aan dat de raad van bestuur van Viapass vrijdagavond al in een buitengewone zitting bijeen komt. 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vraagt geen spoedzitting van de raad van bestuur van Viapass.

Of de wegblokkades nu, zoals aangekondigd door de vrachtwagenchauffeurs, voortgezet en geintensiveerd wordt is op dit moment nog niet bekend.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden