Clicky


Opnieuw twee schepen van Reider Shipping failliet verklaard

Opnieuw twee schepen van Reider Shipping failliet verklaard
27-06-2013 13:39 | Algemeen | auteur de redactie
WINSCHOTEN - Op woensdag 26 juni zijn voor de rechtbank van Groningen twee schepen van Reinder Shipping failliet verklaard. Het gaat om de Schelde Trader en de IJssel Trader.

Vorig jaar gingen ook al vier schepen van de reder failliet. Reider Shipping is onderdeel van de Duitse reder Theo Buss uit Leer. De oorzaak van het faillissement is op dit moment nog niet bekend. Curator mr. Ubbens was donderdagmiddag niet in de gelegenheid om verdere toelichting te geven op het faillissement.

De IJssel Trader is circa 132 meter lang en gebouwd in 2003 in China. De Schelde Trader heeft ongeveer dezelfde specificaties als de IJssel Trader.


Reider Shipping BV is gevestigd in Winschoten en is met haar schepen en bemanning actief in drie marktsegmenten: coasting trade, general cargo en container shipping.

De vloot is grotendeels uitgerust met moderne hydraulische kranen zodat de schepen in iedere gewenste haven snel kunnen laden en lossen. De schepen zijn ijsbestendig berekend naar de hoogste ice-class en zijn geschikt voor het vervoer van iedere lading.

Auteur: E. van der Wal- de Vries