Clicky

 Niet alleen wegen maar ook industrieterreinen geblokkeerd door boze vrachtwagenchauffeurs in België

Niet alleen wegen maar ook industrieterreinen geblokkeerd door boze vrachtwagenchauffeurs in België
01-04-2016 11:25 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Boze vrachtwagenchauffeurs blokkeren in met name Wallonië meerdere wegen om hun ongenoegen te uiten over de vandaag begonnen kilometerheffing. Naast wegen blokkeren de chauffeurs sinds vanochtend ook industrieterreinen.

De E411 is geblokkeerd in beide richtingen in Achêne. Weggebruikers in de richting Luxemburg-Brussel wordt aangeraden de autoweg te verlaten via afrit 22 Rochefort om vervolgens de N4 te volgen. In de andere richting, moet je afrit 18 Courrière nemen en de N4 volgen.

Op de N4 manifesteren vrachtwagenchauffeurs ook in Pessoux, waar de steenweg is afgesloten ter hoogte van 'Trebuchet'. De afritten Pessoux zijn afgesloten.

Industrietterreinen geblokkeerd

Verder zijn de toegangen tot meerdere industrieterreinen geblokkeerd: in Villers-le-Bouillet, bij Herstal, in Bastenaken, in Courcelles en in Doornik-West. De vrachtwagens kunnen er inrijden maar het terrein niet verlaten. Dat kan leiden tot files op de afritten van de autoweg, waarschuwt de politie.

Er zijn eveneens filterblokkades opgeworpen op de N5 in Brûly (de grens met Frankrijk) en op de N97 in Onhaye.

Voor vrijdagochtend staat een ontmoeting gepland met het kabinet van Waals minister van Begroting Christophe Lacroix (PS). Als deze ontmoeting niet bevredigend verloopt voor de vrachtwagenchauffeurs zullen de acties verharden, waarschuwden zij donderdagavond bij de start van de acties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions