Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs blokkeren wegen uit onvrede over kilometerheffing [+foto]

Vrachtwagenchauffeurs blokkeren wegen uit onvrede over kilometerheffing

Vrachtwagenchauffeurs blokkeren wegen uit onvrede over kilometerheffing [+foto]
31-03-2016 20:08 | België | auteur ANP

LUIK (ANP) - In het Franstalige deel van België hebben vrachtwagenchauffeurs met hun trucks donderdagavond wegen geblokkeerd uit protest tegen de invoering van een kilometerheffing voor vrachtauto's van meer dan 3,5 ton. Volgens een van de initiatiefnemers van de acties, Fabrice Ausloos, worden "toegangswegen op zijn minst tot vrijdagmorgen geblokkeerd''. Dit meldde het persbureau Belga.

Blijkens gegevens van de verkeersinformatie van de publieke omroep RTBF zijn er geen blokkades op grote snelwegen. Het zou gaan om secundaire wegen of op- en afritten van snelwegen bij onder meer Courcelles, ten noordwesten van Charleroi, Herstal, tussen Maastricht en Luik en bij Villers-le-Bouillet ten noorden van Huy (Hoei).

De boze chauffeurs spreken vrijdagmorgen met de minister van Begroting, Christophe Lacroix. Als dat overleg mislukt, dreigen de actievoerders ook snelwegen en grensovergangen te blokkeren.

De kilometerheffing gaat vrijdag in. Volgens Transport en Logistiek Nederland zadelt deze heffing de Nederlandse transportsector op met ongeveer 60 miljoen euro extra onkosten per jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden