Transport Online - Investeerder HAL stapt in bij Coolblue

Investeerder HAL stapt in bij Coolblue

Investeerder HAL stapt in bij Coolblue
31-03-2016 19:19 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Investeringsmaatschappij HAL Holding neemt een belang van 20 procent in e-commercebedrijf Coolblue. Dat maakte HAL donderdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

Begin december verspreidde Coolblue al eens het gerucht dat het bedrijf zou worden overgenomen. Het bleek een publiciteitsstunt met Sinterklaas in de hoofdrol. Maar van een stunt of 1 aprilgrap is ditmaal zeker geen sprake, verzekerde Coolblue-baas Pieter Zwart in een toelichting aan het ANP.

Zwart richtte Coolblue in 1999 op, samen met zijn compagnons Paul de Jong en Bart Kuijpers. Zij waren tot dusver de enige drie eigenaars. De komst van het beursgenoteerde HAL als vierde aandeelhouder moet volgens Zwart zorgen voor verdere professionalisering, met name op bestuursniveau.

"We zijn de laatste jaren heel hard gegroeid, en zijn op veel terreinen veel professioneler geworden. Maar op het gebied van governance en toezicht kunnen we nog wel wat stappen zetten. Daarnaast kan HAL meedenken over vervolgstappen, bijvoorbeeld uitbreiding Europa in.''

Op termijn wil Coolblue wellicht ook zelf naar de beurs. "Maar dat is iets voor later, als we groot zijn'', zei Zwart. Voorlopig is hij naar eigen zeggen vooral blij een vierde aandeelhouder te hebben gevonden die volledig achter de strategie en filosofie van Coolblue staat.

Hoeveel de verkoop van het minderheidsbelang aan HAL de oprichters oplevert, wilde ook Zwart niet verklappen. Wel heeft hij zijn medewerkers tijdens een personeelsbijeenkomst beloofd dat zij meedelen in de feestvreugde. Zij kunnen in juni een "best wel leuk'' extraatje verwachten op hun loonstrookje.

Coolblue, dat met name consumentenelektronica en witgoed verkoopt, telt naast de webshops zeven fysieke winkels en heeft in totaal 1600 mensen in dienst. De omzet steeg vorig jaar met ruim de helft tot 555 miljoen euro.

Dit jaar doet Coolblue daar nog een schepje bovenop, denkt Zwart op basis van verkopen in de eerste paar maanden. "We hebben de groei in het eerste kwartaal zien versnellen'', zei hij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions