Transport Online - 88 arbeidsplaatsen weg bij FrieslandCampina

88 arbeidsplaatsen weg bij FrieslandCampina

88 arbeidsplaatsen weg bij FrieslandCampina
31-03-2016 17:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - FrieslandCampina heeft in zijn productielocaties in Lochem en Veghel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden de manier van werken te verbeteren om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen. Als gevolg hiervan zal in de komende drie jaren een forse besparing worden gerealiseerd.

Het grootste deel van de besparingen wordt gerealiseerd door de bezettingsgraad van de productielijnen te verbeteren en het materiaal- en energieverbruik te reduceren. De medewerkers van de verschillende afdelingen zijn nauw betrokken bij de voorstellen voor verbeteringen in de bedrijfsvoering en de opzet van de organisatie. Als gevolg van het aanpassen van werkwijzen kunnen taken en verantwoordelijkheden van medewerkers veranderen en kan het aantal arbeidsplaatsen op verschillende niveaus in de organisatie worden teruggebracht.

In de komende drie jaar komen in beide FrieslandCampina-locaties in totaal circa 40 vaste arbeidsplaatsen (fte) te vervallen. Daarnaast wordt het aantal uitzendkrachten en tijdelijke arbeidsovereenkomsten structureel verminderd met circa 48 fte.

FrieslandCampina Butter & Milkpowder in Lochem

Bij FrieslandCampina Butter & Milkpowder in Lochem, waar boter, boterolie en melkpoeder worden geproduceerd, kan vooral bespaard worden door het standaardiseren van werkwijzen, het verbeteren van de bezettingsgraad, het reduceren van materiaalverliezen en het verminderen van het energieverbruik. Als gevolg van de aanpassingen vervallen de komende drie jaar circa 18 arbeidsplaatsen met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en circa 14 arbeidsplaatsen die momenteel met tijdelijke contracten en door uitzendkrachten worden ingevuld. Op dit moment telt de locatie in Lochem 216 arbeidsplaatsen.

FrieslandCampina Ingredients in Veghel

Bij FrieslandCampina Ingredients in Veghel, waar onder meer melk- en weiproteïnen voor de voedingsmiddelenindustrie worden geproduceerd, kan de bezettingsgraad worden verbeterd en het materiaalverlies en energieverbruik worden beperkt. Door aanpassingen in de taken en verantwoordelijkheden vervallen de komende drie jaar circa 22 arbeidsplaatsen met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en circa 34 arbeidsplaatsen die momenteel met tijdelijke contracten en door uitzendkrachten worden ingevuld. Bij FrieslandCampina in Veghel werken op dit moment 510 werknemers.

Passend in strategie

In het kader van de realisatie van zijn strategie route2020 werkt FrieslandCampina aan het verbeteren van de efficiëntie om kosten te besparen en zo middelen vrij te maken om groei te verwezenlijken. Een efficiënt functionerende organisatie is belangrijk om alle melk van de leden-melkveehouders concurrerend te verwerken en te verwaarden. In 2015 is FrieslandCampina in zijn locaties in Beilen en Leeuwarden gestart met dit efficiëntieprogramma.

Sociaal plan

De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de betrokken medezeggenschapsorganen zijn om advies gevraagd. Voor werknemers in Nederland met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten FrieslandCampina.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions