Clicky


Achterste deel 'MOL Comfort' verliest nog meer containers

Achterste deel 'MOL Comfort' verliest nog meer containers [+foto]
27-06-2013 09:59 | Algemeen | auteur de redactie
TOKYO - Het achterste gedeelte van de op 17 juni in tweeën gebroken containerschip de 'MOL Comfort' is op drift geraakt in het alsmaar aanhoudende slechte weer op de Indische Oceaan. Het achterste gedeelte maakt water en verliest steeds meer containers. Ook lekt het achterste gedeelte inmiddels wat olie, maar nog geen grote hoeveelheden.

Het voorste gedeelte wordt inmiddels succesvol richting de Perzische Golf getrokken door vier sleepboten. Op het voorste gedeelte bevindt zich nog het grootste gedeelte van de lading containers, meldt MOL.


Ondertussen is MOL begonnen met extra preventief onderzoek op de zes zusterschepen. Daarnaast wil MOL de romp van de schepen gaan versterken. De schepen voldoen aan de veiligheidsnorm maar MOL wil de sterkte van de romp verhogen naar tweemaal de veiligheidsnorm.

De schepen zullen een voor een afwisselnd uit de vaart worden genomen en de vaarschema's zullen hierop worden aangepast. Het betreft hier de MOL Creation, MOL Charisma, MOL Celebration, MOL Courage, MOL Competence en de MOL Commitment.

Lees ook:
» Eerste deel gebroken 'MOL Comfort' op sleeptouw naar Perzische Golf[+video]
» Containerschip 'MOL Comfort' breekt in tweeën [+foto]