Clicky


Afsluiting brug Sluiskil voor wegverkeer

Afsluiting brug Sluiskil voor wegverkeer
30-03-2016 16:51 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

TERNEUZEN - Rijkswaterstaat start op zondag 3 april met werkzaamheden aan de brug Sluiskil. Op deze dag geldt van 08.00 tot 16.00 uur een stremming voor het weg- en treinverkeer. Scheepvaart ondervindt geen hinder. Volgens planning zal ook op zondag 1 mei tussen 8.00 en 16.00 uur weer werkzaamheden aan de brug worden uitgevoerd, waarbij het weg- en treinverkeer wordt gestremd.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen krijgen diverse installaties van de brug een onderhoudsbeurt. Op een van deze installaties, die ervoor zorgt dat de brug voor opening iets kantelt en daardoor goed weg kan draaien, is enige speling geconstateerd. Dit vergroot het risico van storingen aan de brug en moet daarom zo snel mogelijk verholpen worden. Rijkswaterstaat gebruikt deze noodzakelijke stremming om ook een aantal reguliere onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Door zoveel mogelijk werkzaamheden te combineren tijdens één stremming wordt de overlast beperkt. De werkzaamheden worden over twee dagen verdeeld vanwege de beperkingen die voor de stremming van het treinverkeer op de brug gelden.

Omleiding wegverkeer

Automobilisten kunnen omrijden via de Sluiskiltunnel of het sluizencomplex in Terneuzen. Ook het openbaar vervoer heeft route en dienstregeling op de stremming aangepast. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Voor fietsers en voetgangers wordt op 3 april tussen 08.00 en 16.00 uur het pontje Sluiskil ingezet. Of dit op 1 mei ook mogelijk is wordt nog onderzocht. Fietsers kunnen ook kiezen voor een route via het sluizencomplex.

Onderhoud

Het is niet altijd even zichtbaar, maar dag in dag uit is Rijkswaterstaat bezig met het onderhoud van onder meer de Zeeuwse sluizen en bruggen. Dit is hard nodig; als deze objecten niet goed werken heeft dat grote gevolgen, bijvoorbeeld voor de scheepvaart. Voor hen is het van belang dat een vlotte doorgang gegarandeerd is. Vertraging heeft namelijk grote financiële gevolgen. Ook veiligheid en milieu zijn bij goed onderhoud gebaat. Om bruggen en sluizen zonder gevaar voor gebruikers te laten functioneren en om ongelukken te voorkomen, moeten ze voldoen aan strenge technische eisen. Voor het milieu kan bijvoorbeeld een olielekkage ernstige gevolgen hebben. Daarnaast werkt onderhoud kostenbesparend, want goed onderhouden objecten gaan langer mee.