Transport Online - OM eist 8 jaar cel en tbs tegen Bart van U.

OM eist 8 jaar cel en tbs tegen Bart van U.

OM eist 8 jaar cel en tbs tegen Bart van U.
30-03-2016 12:22 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De aanklager heeft woensdag in Rotterdam acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Bart van U. (40). Hij wordt verdacht van het doden van oud-minister Els Borst in februari 2014 en zijn eigen zus Loïs in januari 2015.

In beide zaken vindt het Openbaar Ministerie doodslag bewezen. Het OM gaat dus niet uit van voorbedachte rade.

Beide vrouwen werden met tientallen messteken gedood. Van U. heeft beide misdrijven bekend. Volgens deskundigen is hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

Van U. doodde Borst (81), oud-minister van Volksgezondheid, naar eigen zeggen vanwege een goddelijke opdracht om degene die verantwoordelijk was voor het euthanasiebeleid te doden. Toen hij bij haar in de garage stond, besefte hij in een flits dat zij dat was.

Directe aanleiding voor het doden van Loïs (43) was boosheid omdat ze eierkoeken had gekocht voor hem, terwijl hij die niet lust. Bovendien speelde ook een aankomende verbouwing, denkt het OM. Van U.’s zus Loïs, in wier huis hij woonde, had daar concrete plannen voor, die als gevolg hadden dat hij tijdelijk het huis uit zou moeten.

Van U. heeft zelf verklaard dat het voor zijn gevoel zijn leven was of het hare: zij zou hem willen laten opnemen in de psychiatrie, waar hij zou worden gedwongen tot zelfmoord of heel makkelijk geëuthanaseerd zou worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions