Ingedutte vrachtwagenchauffeurs hinderen hulpverlening ongeval A1

Ingedutte vrachtwagenchauffeurs hinderen hulpverlening ongeval A1 [+video]
30-03-2016 11:24 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

OSNABRÜCK(D) - Op de Duitse A1 in de buurt van Osnabrück is in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt na een ongeval.

De hulpdiensten konden echter maar moeilijk de plaats van het ongeval bereiken. Volgens een politiewoordvoerder was die te wijten aan een aantal vrachtwagenchauffeurs dat in de file die door het ongeval ontstaan was in slaap waren gevallen. Volgens de politie werden zij niet wakker, noch van de sirenes noch van het blauwe licht. De politie moest bij de chauffeurs stuk voor stuk op de cabinedeuren kloppen om ze te wekken. "Dit heeft het reddingswerk erg gehinderd", aldus de politiewoordvoerder.

Volgens de eerste onderzoeken raakte de 39-jarige chauffeur op de A1 van de weg. Vervolgens probeerde hij weer terug de weg op te komen waarbij hij de controle over zijn voertuig volledig kwijtraakte en over alledrie de rijstroken slingerde. De tanktrailer brak af van de trekker en kantelde. De trekker kwam uiteindelijk midden op de rijbanen tot stilstand.

De ernstig gewonde chauffeur moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Keine Chance durchzukommen:Lkw kommt möglicherweise wegen Sekundenschlaf des Fahrers von der Autobahn ab - 25 Tonnen schwerer Tank von Zugmaschine abgerissen und umgekippt – Dreist: Lkw-Fahrer stehen im Stau nebeneinander und machen ihre Ruhepause, sodass Feuerwehr sie auf dem Weg zum Einsatz erst wecken mussStatt Rettungsgasse zu bilden, legen sich Brummifahrer erst einmal schlafen – Feuerwehr muss über mehrere Kilometer zu Fuß durch Gasse laufen und Lkw-Fahrer wecken – Feuerwehr: „Die Fahrer waren so dreist und haben sich einfach auf ihre Pause eingestellt. Absolut unverständlich!“

Geplaatst door NonstopNews Osnabrück op dinsdag 29 maart 2016


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden