Clicky


Palfinger Marine bouwt nieuwe bedrijfshal in Barneveld

Palfinger Marine bouwt nieuwe bedrijfshal in Barneveld
30-03-2016 09:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BARNEVELD - Palfinger Marine Netherlands bouwt een nieuwe bedrijfshal in Barneveld. VDR Bouwgroep ontving de opdracht voor de ontwikkeling en realisatie.

Palfinger Marine Netherlands BV is onderdeel van het Oostenrijkse Palfinger Marine, een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van hydraulische kranen en Davit-systems voor de scheepsbouw en de offshore industrie. Palfinger besloot tot de nieuwbouw, omdat zij haar bedrijfsvoering zoveel mogelijk wil centraliseren op één locatie. Daarnaast wil Palfinger ruimte creëren om het testen van de kranen binnen in plaats van buiten te kunnen laten plaatsvinden en is uitbreiding van de kantoorruimte noodzakelijk geworden.

De nieuwbouw in Barneveld omvat een bedrijfshal van 3600 m2 en 1600 m2 aan kantoorruimte. De hal wordt maar liefst 18 m hoog en wordt voorzien van loopkranen en kolomkranen. Een deel van de hal wordt straks in gebruik genomen door een testtoren, die de veiligheid en functionaliteit van de diverse kranen test. De kranen moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden daarom getest met zeer hoge belastingen. Bijvoorbeeld bij het te water laten van reddingsboten vanaf een schip is het van groot belang dat de kranen extreme belastingen kunnen opvangen. Deze belastingen kunnen op deze testtoren worden nagebootst. De testtoren is door Palfinger zelf ontwikkeld.

VDR Bouwgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwbouw. Daarnaast begeleidt de Deventer bedrijfshuisvester de opdrachtgever naar de duurzaamheidscertificering. De ambitie is het GPR-certificaat 8.0, het zgn. derde ambitieniveau.  Dit betreft een hoog niveau van duurzaamheid, met vergaande optimalisering van het gebouwconcept door duurzame ontwerpkeuzes.

De nieuwbouw start in april en zal eind dit jaar worden opgeleverd.