Clicky

 
Transport Online - 39 Miljoen voor 'slimme logistiek'

39 Miljoen voor 'slimme logistiek'

39 Miljoen voor 'slimme logistiek'
29-03-2016 10:47 | Transport | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Overheden en bedrijfsleven investeren gezamenlijk 39 miljoen euro in projecten die de logistiek van bedrijven slimmer maakt. Deze projecten, waar het Programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, regionale overheden en het bedrijfsleven samen aan werken, moeten leiden tot een betere bereikbaarheid in de drukste regio’s van Nederland.

Vanmiddag onderschrijven verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland TLN, deelnemende regio’s  en het ministerie van Infrastructuur en Milieu symbolisch hun inzet om samen te werken aan slimmere logistiek en betere bereikbaarheid.

Slimmer

De projecten moeten de logistiek van bedrijven slimmer, goedkoper en duurzamer maken. Dergelijke structurele logistieke aanpassingen bij de betrokken bedrijven kunnen bijvoorbeeld zorgen voor minder vrachtauto’s in de ochtendspits, een betere informatie-uitwisseling of een efficiënte stadsdistributie. Voor bedrijven die aan de projecten deelnemen, betekent dit meer omzet en klanttevredenheid.

Tegelijkertijd zorgt een slimmere logistiek voor betere bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

De uitvoering van de projecten loopt tot eind 2017. Daarna wordt de balans opgemaakt en gekeken welke resultaten er geboekt zijn middels een eindevaluatie.

1 april?

Eén van de projecten is, volgens de NOS, de inzet van zogenaamde 'truckspotters'. De spotters gaan tijdens de spits vastleggen welke vrachtwagens in de file staan en bij welk bedrijf deze vrachtwagens vandaan komen. Vervolgens worden er in samenspraak met de bedrijven alternatieve rijtijden of routes voor deze vracht berekend.

Daarnaast zal er een meerdaagse verkeersverwachting komen. Zo zouden transportbedrijven efficiënter hun rijtijden kunnen plannen.

De redactie heeft zo'n donkerbruin vermoeden dat de laatste twee projecten zomaar een 1-april grap zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden