Clicky


KNMI trekt code geel in voor harde wind

KNMI trekt code geel in voor harde wind
28-03-2016 18:38 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

RIJSWIJK - Het KNMI heeft de waarschuwing, ofwel code geel, voor zware windstoten maandag aan het begin van de avond ingetrokken. Alleen voor de provincie Limburg geldt deze waarschuwing nog in verband met lokale onweersbuien. De VerkeersInformatieDienst (VID) gaf eerder al aan dat de ergste windoverlast achter de rug was. Die constateerde eind van de maandagmiddag geen nieuwe problemen meer door de harde wind.

De dienst telde maandag vier gekantelde aanhangers en/of caravans op verschillende wegen in Nederland. De grootste problemen deden zich begin van de middag voor. "Toen piekte de wind in Noord-Holland. Daar waren dan ook vooral de problemen. In Zeeland kreeg het verkeer in de ochtend last van de harde wind", aldus een woordvoerder van de VID.

Zo kantelde op de A58 bij Heinkenszand een caravan en moest de N286 in Halsterenenige tijd dicht omdat er een boom op de weg lag.

Op de A9 ter hoogte van Heemskerk werd een deel van een aanhanger weggeblazen. In Velsen werd de A22 afgesloten, omdat er een boom op een auto was gevallen.