Clicky


Containerschip 'MOL Comfort' breekt in tweeën

Containerschip 'MOL Comfort' breekt in tweeën [+foto]
18-06-2013 17:10 | Algemeen | auteur de redactie
TOKYO - Mitsui O.S.K. Lijnen, Ltd (MOL) meldt vandaag dat een containerschip van MOL, het onder Bahamaanse vlag varende de MOL Comfort, maandag omstreeks 07:00 uur lokale tijd Op de Indische Oceaan in tweeën is gebroken. Het schip was met 4.382 containers onderweg van Singapore naar Jeddah.

Volgens MOL was het op het moment van het ongeval slecht weer op de Indische Oceaan. Er zat een scheur midscheeps en er is water in het ruim gelopen. Dit maakte het onmogelijk dat het schip op eigen kracht kon verder varen.

©Foto: Twitter/Nalam65

Een deel van de containers op het schip zijn overboord geslagen. Daarnaast zijn er containers beschadigd geraakt. Er is flinke schade aan de MOL Comfort maar alle 26 bemanningsleden zijn allemaal veilig van boord gekomen en opgevangen door andere schepen in de omgeving van het gebied.

Het schip is later volledig doorgebroken. De twee helften van het schip dobberen, volgens MOL, rond op de Indische Oceaan en drijven in noordoostelijke richting. Op beide delen staan nog steeds containers. Er zijn sleepboten onderweg om de helften op sleeptouw te nemen. Daarnaast is een patrouilleschip onderweg om de lading en het schip te onderzoeken.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het scheepsongeval is.

De MOL Comfort is een 8000 TEU containerschip en gebouwd in 2008.

Voor meer foto's klikt u hier,hier en hier