Clicky


Drie grote containerrederijen bundelen krachten

Drie grote containerrederijen bundelen krachten
18-06-2013 11:08 | Algemeen | auteur de redactie
Maersk Line, CMA CGM en Mediterranean Shipping Co. (MSC) hebben een principe-akkoord bereikt over een alliantie genaamd het P3 Network. Het doel van de alliantie is om het activiteiten- en dienstenaanbod te verbeteren en optimaliseren.

Afnemende volumegroei en de overcapaciteit in de afgelopen jaren hebben de noodzaak onderstreept om activiteiten en efficiëntie in de scheepvaart te verbeteren. Dit heeft geleid tot de invoering van andere operationele samenwerkingsverbanden zoals G6 en CKYH. Met behulp van het P3 Network verwachten de partijen de efficiëntie in de scheepvaart te kunnen verbeteren en de capaciteit van schepen beter te kunnen benutten.

Het P3 Network krijgt op de belangrijkste vaarroutes een capaciteit van 2,6 miljoen TEU. Dat zijn 255 schepen op 29 lijndiensten.

"Het P3 Network zal klanten meer stabiele, regelmatige en flexibele dienstverlening bieden. Het verbeterde netwerk zal naar verwachting de vertragingen voor klanten als gevolg van geannuleerde afvaarten verminderen. Om klanten te voorzien van een goede service zal er een gemeenschappelijk communicatiecentrum worden opgericht", meldt Maersk.


Onder voorbehoud van goedkeuring
Men verwacht de activiteiten van het P3 Network in het tweede kwartaal van 2014 te kunnen starten. Maar deze startdatum hangt af van het verkrijgen van de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en ander regelgevende instanties.

Bovendien moeten partijen van het P3 Network nog de definitieve contracten tekenen. De afronding en ondertekening van de contracten staat gepland voor eind van dit jaar.