Clicky

 
Transport Online - 5.000 kilo cocaïne verstopt tussen lading ananassen

5.000 kilo cocaïne verstopt tussen lading ananassen

5.000 kilo cocaïne verstopt tussen lading ananassen
25-03-2016 19:05 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - In de Antwerpse haven heeft de Belgische douane maandag 21 maart bijna 5000 kilo cocaïne aangetroffen in een container. De partij was vermoedelijk bestemd voor Nederland. De politie hield op dinsdag 22 maart in Drimmelen en Breda twee mannen aan van 33 en 51 jaar oud. De cocaine heeft een straatwaarde van 150 miljoen euro.

De container werd op maandag gecontroleerd in de haven van Antwerpen. Douanemedewerkers vonden tussen een lading ananassen 5.000 kilo cocaïne, verpakt in verschillende hoeveelheden.

Vervoer naar Nederland

Onderzoek wees uit dat de container vermoedelijk Nederland als bestemming had. Door de Federale Gerechtelijke politie Antwerpen, in samenspraak met Parket Oost-Vlaanderen, werd de Nederlandse politie ingeschakeld. De lading drugs is uit de container gehaald en de container is teruggezet in afwachting van de transporteur.

Afgelopen dinsdag is de container opgehaald door de transporteur en vervoerd naar een loods in Drimmelen waar een persoon is aangehouden. Een tweede verdachte is kort daarna aangehouden in Breda. De container is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Kans op liquidatie

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen die wisten van dit transport. In de liquidatie-onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken dat iemand slachtoffer kan worden gezien het feit dat een criminele organisatie een grote partij drugs kwijt raakt. De organisatie houdt binnen hun kringen daar iemand voor verantwoordelijk.

Politie en Justitie sluiten daarom niet uit dat met de vangst van deze grote partij van 5000 kilo een reactie kan ontstaan. Om die reden roept de recherche getuigen op, die kennis droegen van dit transport, zich te melden bij de politie. De informatie kan vertrouwelijk worden gegeven via het telefoonnummer 079-3458999.(Team Criminele Inlichtingen). Aanstaande dinsdag zal het programma Opsporing Verzocht ook aandacht besteden aan deze zaak.

De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden